Klímatöltés

Cégünk Budapest egész területén vállalja klímák szakszerű töltését, garanciával. A klímatöltés házilag nem csak veszélyes, de tilos is, mert a légkondicionáló berendezéseket csak szakember kezelheti. Ha gáztöltést szeretne, hívjon minket bizalommal!

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Klímatöltés Klímatöltés

Ki végezheti el a klímák töltését?

Egy pár évvel ezelőtt született kormányrendelet szerint klímát csak és kizárólag olyan hivatalos szakemberek kezelhetik bármilyen munkálat során, akik erre irányuló hivatalos engedéllyel rendelkeznek. Ezt az engedélyt a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság állíthatja ki, F-gáz azonosítószám kíséretében. Ha Ön még nem rendelkezik klímával, akkor azt tapasztalhatja, hogy magánemberként már a klímavásárlás sem lehetséges. Miért van ez ennyire megszigorítva?

Valójában több haszna van,  hiszen egyrészt így ki tudjuk szűrni a komolytalan, önjelölt szakembereket, akik az összecsapott, hozzáértés nélküli munkájukkal korábban megannyi klímát tettek tönkre, melyért felelősséget persze nem vállaltak. Azonban van ennek egy sokkal globálisabb magyarázata, mégpedig az, hogy a környezet és vele együtt a légkör szennyezettsége meghaladta a visszafordíthatatlan mértéket, melynek következtében a világ országai, köztük Magyarország is aláírta a Nemzetközi Klímaegyezményt. 

Ez az oka annak, hogy a légkörre hatást gyakoroló F-gázokkal töltött készülékeket már csak olyan személyek kezelhetik, akik megfelelő és ellenőrzött tudással és tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy a légköri romlást megállíthassuk globálisan, legalábbis a klímákkal ne rontsunk tovább a helyzeten. 

Ajánlatkérés

Szivárgásmentesség vizsgálat

Ugyanezen okból kifolyólag kötelező a klímaberendezések rutinszerű és rendszeres szivárgásmentesség vizsgálata is. Nyilván ebbe nem minden készülék tartozik bele, ám hisszük azt, hogy Önnek is érdeke, hogy ellenőriztesse, megfelelő nyomással üzemel-e a klíma, hiszen annak hiányában nemcsak többet fogyaszt, de tönkre is mehet.

A szabályozás leginkább a nagyobb teljesítményű készülékeket érinti, ám ezekből is rengeteg van szerelve lakossági felhasználásra, így ha Ön nem biztos abban, hogy klímája érintett-e az ügyben, akkor kérje a gyártó, vagy a forgalmazó segítségét, de ügyfélszolgálatunkon is állunk rendelkezésére.

Szivárgásmentesség vizsgálat
Klímatöltés házilag?

Gáz nélkül a klíma:

Ha gáz nélkül, vagy csökkent gáznyomással üzemel egy klíma, akkor azt abból vehetjük észre, hogy először kevésbé hideg, majd langyos, a kinti hőmérséklettel szinte megegyező hőmérsékletű levegőt fog fújni. Ha nem megfelelő a gáz sűrűsége a készülékben, akkor az erőltetett működés következtében tönkre is mehet a berendezés.

Klímatöltés házilag?

Klímát csak és kizárólag szakember tölthet fel a hűtőközeggel. Nemcsak, hogy nem javasoljuk a klímatöltést házilag, de abban az esetben, ha magunk próbálkozunk vele, könnyen végleges meghibásodást is előidézhetünk, melyre ne fizet garanciát a gyártó.

Klíma karbantartás és tisztítás

A klímák megbízható működéséhez elengedhetetlen, hogy rendszeresen karban legyenek tartva. A karbantartást is csak szakember végezheti el, így azzal se próbálkozzunk házilag, vagy a mindenhez értő szomszéd bácsit megkérve. A légkondicionáló berendezések meglepően nagy légtömeget mozgatnak meg, melynek következtében kifejezetten nagy mennyiségű szennyeződés rakódik bele mind a kültéri, mind a beltéri egységbe. 

A klíma kompresszor a szennyeződések hatására erőltetetten kezdi ellátni a feladatát, melynek következtében akár oly mértékben is meghibásodhat, hogy javíthatatlanná válik. A kompresszor a klíma egyik legdrágább alkatrésze, a karbantartás pedig jóval olcsóbb költséget jelent, mint annak javítása, vagy cseréje.

A klímák beltéri egységeiben található szűrők is rengeteg szennyeződést halmoznak fel, ami önmagában sem  egy kellemes tény, azonban a por részecskéken és polleneken kívül olyan veszélyes mikroorganizmusok telepedhetnek meg benne, melyek akár légiós betegséget is okozhatnak.

Klíma karbantartás és tisztítás

**DROPOFFFEE**

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 18:00 között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!