Klímatisztítás

A klíma tisztítását semmiképpen ne végezze el házilag. Bár a kereskedelmi forgalomban kapható pár készítmény, szakszerűtlen alkalmazásuk esetén nem pusztítják el azokat a baktériumokat, melyek felelősek például a légiós betegség kialakulásáért.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Klímatisztítás Klímatisztítás

Miért szükséges a klímát tisztítani?

Meglepődnénk, ha kiszámolnánk, egy klíma mekkora légtömeget mozgat meg egy átlagos igénybevételű szezon alatt. Fővárosi cég lévén és főként ott élő ügyfélkörünk miatt pedig külön kihangsúlyoznánk azt, hogy egy ekkora forgalmú városban, ahol elég pár szélcsendes nap, már az utcára is szinte veszélyes kimerészkedni  a magas légszennyezettség miatt, vajon a klíma kültéri egysége milyen mennyiségű szennyeződésnek van kitéve. 

A klíma egyik legérzékenyebb, de sajnos egyúttal a legdrágább alkotóeleme a kompresszor, mely a szabad ég alatt helyezkedik el, éppen ez az oka annak, hogy rendkívüli mértékben ki van téve a szennyeződéseknek. A kompresszor tulajdonképpen a klíma lelke, mely a sok lerakódástól bizony sajnos képes meghibásodni. 

A másik oka, hogy a klímákat tisztítani kell beljebb keresendő, ugyanis a beltéri egységben lévő szűrőrendszerek a lakás páráját átvéve kiváló táptalajként szolgálnak az egészségre ártalmas baktériumokkal és vírusokkal, melyek könnyedén a légtérbe kerülnek, ezzel súlyos légúti megbetegedést okozva akár. 

Ajánlatkérés

Klímatisztítás házilag?

A klímák tisztítását nem javasoljuk házilag, mivel a kereskedelmi forgalomban, magánemberek számára is megvásárolható klímatisztító spray-k nem fertőtlenítik ki biztonságos mértékben a berendezést. Mindenképpen azt javasoljuk, hogy feltétlenül hívjon szakembert, ha klímáját ideje lenne kitisztítani.

Munkatársaink speciális fertőtlenítőszert alkalmazva biztonságos mértékű fertőtlenítést képesek alkalmazni az Ön készülékén, így nem kell a későbbiekben azért aggódnia, hogy egyrészt a kompresszor beáll a szennyeződésektől, vagy pedig bármelyik családtagja megbetegedjen.

Klímatisztítás házilag?
A tisztítás menete

Mikor kerítsünk sort a tisztításra?

A klíma tisztítását szezon közben is elvégezhetjük, sőt, van amikor ez kifejezetten indokolt is, azonban mikor pihenés után indítanánk be a klímát, azt megelőzően feltétlenül takaríttassuk ki. Erre a legérdemesebb tavasszal sort keríteni, mert akkor kollégáink rövidebb határidővel el tudják végezni a tisztítási munkálatokat és ha hamarabb érkezik a kánikula sem kell nélkülöznünk a készüléket.

A tisztítás menete

Tisztítás során a klímakompresszort és a hőcserélő felületét portalanítjuk és alaposan megtisztítjuk minden szennyeződéstől. A beltéri egységnél speciális szert alkalmazva bejuttatjuk azt a rendszerbe, majd beindítjuk a készüléket, hogy egészen biztos, hogy a fertőtlenítés maradéktalanul sikerüljön.

Klíma karbantartás tisztítással együtt

A klímatisztítás tulajdonképpen szerves részét képezni a klíma karbantartási munkálatainak. Természetesen külön is igénybe vehető szolgáltatás, azonban érdemes egyszerre elvégezni, mivel mikorra a klíma tisztítást igényel, többnyire a többi munkálat is időszerű lehet.

Karbantartás során elvégezzük a klíma tisztítását mind a bel-, és kültéri egységekben. Emellett ellenőrizzük az elektromos hálózatba való bekötés állapotát, a hűtőközeg töltöttségi szintjét. Amennyiben indokolt, szivárgásmentesség vizsgálatot végzünk el a készüléken, ha szükséges, akkor gáztöltéssel pótoljuk a hiányzó  mennyiséget. Emellett természetesen tesztüzemet indítunk a készüléken, mely során megvizsgáljuk annak megfelelő működését, valamint a hőmérsékleti beállítások és a termosztát állapotát is felmérjük.

Mint láthatja, ezen folyamat minden egyes eleme elengedhetetlen ahhoz, hogy a szezon alatt a készüléke ne hagyja Önöket cserben, még ideiglenes mértékben sem, ám azt fontos megemlíteni, hogy a rendszeres karbantartás hiánya komoly mértékben veszélyezteti a a klíma tényleges létét, hiszen ha nem végezteti el rendszeresen a karbantartási munkálatokat, ezzel jelentősen megrövidíti annak élettartamát.

Klíma karbantartás tisztítással együtt

**DROPOFFFEE**

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 18:00 között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!